INCDFP INFP
  Ştiri INCDFP

Cutremurul din 4 martie 1977 a provocat cele mai mari pierderi seismice din istoria României. 90% dintre victime au fost în București, în principal din cauza prăbușirii parțiale sau totale a 32 de clădiri. Unde erau acestea? De ce au căzut? Ce am învățat după cutremur? Cât de mare este nivelul actual al riscului seismic și ce se face (sau nu) pentru reducerea acestuia?

Alătură-te unui tur special, pentru a primi răspunsuri pertinente la aceste întrebări și a vedea orașul dintr-o nouă perspectivă. Echipa de ghizi de anul acesta este formată din:

  • Dr. Dragoș Toma-Dănilă (https://www.researchgate.net/profile/Dragos-Toma-Danila), cercetător științific în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP)
  • Drd. Ing. Alexandru Țigănescu (https://www.researchgate.net/profile/Alexandru-Tiganescu), cercetător științific în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) și student doctorand în cadrul Universității Tehnice de Construcții din București (UTCB)
  • Cristi Radu (https://www.instagram.com/raidenbucharest/), povestitor urban care explorează, documentează și promovează din 2007 Bucureștiul
  • Mihai Pavel (pe 4 martie) și Lucian Melinceanu (pe 5 martie), membri ai Asociației Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS)

► CAND? Vineri, 4 martie și sâmbătă, 5 martie, în ambele zile de la ora 15:00. Un tur durează aproximativ două ore și jumătate.

► PUNCT DE ÎNTALNIRE. Statuia lui Ion Heliade Rădulescu din Piața Universității. Încearcă să ajungi cu 10 minute înainte de ora de începere. Turul se va încheia în Piața Romană.

► PARTICIPANȚI. Grupul, format din maxim 45 de persoane, se constituie din persoanele care se prezintă la punctul de întâlnire până la ora începerii turului, cu rezervare prealabilă. Vârsta minimă recomandată este de 14 ani.

! CUM TE ÎNSCRII? Completează formularul de pe https://forms.gle/LKeSewyJF6Kogf5f9 sau trimite un e-mail la alexandru.tiganescu@infp.ro, cu subiectul "Tur cutremure", precizează ziua în care vrei să participi, numele complet și numărul tău de telefon mobil (trebuie să fie valid). Datele vor fi ținute confidențial și utilizate doar în cazul unei anchete epidemiologice, în condițiile actualei pandemii. Dacă înscrii mai multe persoane, este nevoie de numele și numerele de telefon ale tuturor. Excepție fac minorii, a căror responsabilitate a participării lor la tur o poartă părinții/însoțitorii. În eventualitatea în care nu mai ajungi la tur, te rugăm să ne anunți.

! RĂSPUNDERE PERSONALĂ. Prin prezentarea la tur declari implicit pe proprie răspundere că nu ai simptome asociate COVID-19, că nu încalci regulile privind izolarea/autoizolarea sau carantinarea.

► COSTURI. Turul este oferit gratuit. Donațiile sunt însă apreciate, ca un semn de apreciere pentru ghizi și contribuție la acoperirea anumitor cheltuieli logistice. Participanții vor primi gratuit o broșură despre cutremure și măsuri de reducere a riscului seismic, special concepută pentru acest tur.

! MĂSURI SANITARE. Participarea se face cu purtarea măștii de protecție (care să acopere atât nasul, cât și gura) pe toată durata turului și menținerea unei distanțe rezonabile (2 metri) față de ceilalți participanți.

! IMPORTANT. În funcție de condițiile meteo sau alte motive, tururile pot fi anulate, situație care se va anunța de îndată. Verifică periodic tab-ul "Discussion" aici, pe event.

Ne vedem pe teren!

https://facebook.com/INCDFP
https://www.facebook.com/rezistenta/
https://instagram.com/bucurestirealist
https://facebook.com/bucurestiivechisinoi
https://www.facebook.com/StiintasiTehnica

INFP


Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului

  • INCDFP
  • EPOS-RO