INCDFP INFP
  Proiecte Internaţionale in Desfăşurare

EPOS - European Plate Observing System - Sustainability Phase
Perioada: 2020-2023
Coordonator proiect: Istituto Nazionale Geofisica e Vulcanologia - INGV, Italia (24 de parteneri)
Coordonator partener: Constantin Ionescu (INCDFP)

Sistemul European de Observare a Plăcilor - EPOS reprezintă un plan de intergrare pe termen lung de a crea o singură infrastructură, sustenabilă, permanentă a Științelor Pământului care să includă rețele geofizice de monitorizare, observatoare locale, laboratoare experimentale și analogice în Europa și integrarea datelor satelitare.

Detalii

DoReMi-RO - Noaptea Europeană a Cercetătorilor, Doing Research Midnight in ROmania
Perioada: 2020-2021
Coordonator proiect: Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași
Coordonator partener: Dragoș Tătaru (INCDFP)

La nivelul Uniunii Europene, Noaptea Europeană a Cercetătorilor se înscrie în seria Acțiunilor Marie Sklodowska-Curie din proiectul cadru Horizon 2020. Promovat de Comisia Europeană, proiectul se adresează minţilor curioase, de la entuziaşti la sceptici, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.

Detalii

ARISTOTLE - ENHSP Project All Risk Integrated System TOwards The hoListic Early-warning - European Natural Hazards Scientific Partnership
Perioada: 2020-2023
Coordonator proiect: INGV (Italy) / ZAMDT (Austria)
Coordonator partener: Dragoș Tătaru (INCDFP)

ARISTOTEL-ENHSP este un proiect finanțat de European Civil Protection and Humanitarian Aid Operations (EC DG-ECHO) conceput pentru crearea unui sistem flexibil și scalabil care oferă servicii multi-hazard la nivel mondial Centrului de Coordonare a Răspunsului în Situații de Urgență (ERCC) și al unui grup de experți în domeniul meteorologiei și geofizicii Europei care să sprijine ERCC în ceea ce privește evaluările în situații de criză.

Detalii

TURNkey - Towards more Earthquake - resilient Urban Societies through a Multi-sensor-based Information System enabling Earthquake Forecasting, Early Warning and Rapid Response actions
Perioada: 2018-2022
Coordonator proiect: Stiftelsen Norsar, Norvegia (21 de parteneri)
Coordonator partener: Florin Bălan (INCDFP)

TURNkey este un proiect finanțat de UE în cadrul H2020 – SC5 – 2018 – 2 apel, Acțiune RIA – Acţiune de cercetare și inovare. Obiectivul general al TURNkey este de a contribui la reducerea riscului seismic, prin reducerea pierderilor economice și sociale viitoare din Europa și atenuarea consecințelor directe și indirecte ale cutremurelor.

Detalii

STIM - Schools Tune into Mars
Perioada: 2018-2021
Coordonator proiect: Lycée International de Valbonne, France (4 parteneri)
Coordonator partener: Dragoș Tătaru (INCDFP)

Schools Tune Into Mars - STIM este un proiect finanțat prin programul Erasmus+ și coordonat de Lycée International de Valbonne (LIV) în colaborare cu EUN Partnership AISBL, the Asociacion Espanola para la Ensenanza de las Ciencias de la Tierra (AEPECT) și Institutul Național pentru Fizica Pământului (NIEP). STIM reunește o rețea de școli și organizații interesate de educația spațială și de studiile legate de planeta Marte.

Detalii


INFP


Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului

  • Înregistrare analogică de la Observatorul Seismic Muntele Rosu